Back to events Next event Previous event

Description

Nederlandse ondernemingen die internationaal opereren zetten hun personeel wereldwijd in. Salesmanagers, projectmanagers, juristen en bestuursleden gaan vaak met een beperkte voorbereiding en kennis van het betreffende land op reis. Dus ook naar landen die minder veilig en stabiel zijn. De individuele reiziger kan onverwacht betrokken raken bij criminaliteit, sociale onrust, verkeersongevallen, natuurrampen of terroristische aanslagen. De impact voor het individu, zijn familie en collegae is enorm en in veel gevallen laten deze incidenten blijvende littekens achter, ook binnen de onderneming.

Proximities Development Group (PDG) weet dat door een verbeterde bewustwording, een gedegen voorbereiding en een integrale benadering van de expeditionaire activiteiten de risico’s grotendeels kunnen worden weggenomen. Hiertoe heeft PDG een Travel Management Concept ontwikkeld. Dit Concept helpt bedrijven enerzijds bij het voorbereiden en monitoren van de reiziger en diens zakenreizen en anderzijds stelt dit het bedrijf in staat om adequaat in te spelen op incidenten en in geval van een groeiende crisis deze snel te beheersen.

Het integrale Travel Management Concept speelt zich af op drie niveaus en kent een sterke onderlinge samenhang. Op operationeel niveau volgt de individuele reiziger een training Situational Awareness en Kidnap & Ransom . Dit vergroot de bewustwording van zijn kwetsbaarheid en traint de reiziger in een optimale reisvoorbereiding. Op management niveau professionaliseert PDG vervolgens  de bestaande Travel Management systemen , dusdanig dat het bedrijf in staat is om haar reizigers op de juiste manier te monitoren en incidenten effectief aan te pakken en op te lossen. Dit blijkt nu bij een groot aantal bedrijven geen vanzelfsprekendheid te zijn! Tenslotte voorziet het Travel Management Concept het bestuursniveau van een training die de  kennis en vaardigheden biedt om een onverhoopte crisis effectief te managen. Hierbij wordt aandacht besteed aan essentiële aspecten binnen een crisis, zoals: de werknemer en zijn familie, de collegae, de continuïteit van de corebusiness, de  woordvoering richting de media, de nazorg en implementatie van ‘lessons learned’...

   

Programme

14.00 ONTVANGST

Ontvangst met koffie en thee bij Klein Binnenrust in Abcoude.

14.30 LEZING ‘Is de wereld vandaag de dag onveiliger dan voorheen?’

In deze lezing willen we een reëel beeld geven van de wereldwijde ontwikkelingen die effect hebben op de individuele reiziger. Wat is de rol van de media en de sociale media hierin? Is de toename van het gevoel van onveiligheid reëel? Varieert deze veiligheid per regio? Wat zijn de verwachtingen voor de aankomende jaren aangaande de kwetsbaarheid van individuele reizigers?

15.00  KOFFIE &  THEEPAUZE

15.30 SITUATIONAL AWARENESS EN KIDNAP & RANSOM TRAINING

U wordt betrokken bij een interactieve sessie op het gebied van Situational Awareness en hoe een goede voorbereiding daarbij helpt. Welke rol speel social media in de exposure van een bedrijf of de individuele werknemer. Wat leeft er in de gedachtes van een eigenaar / bestuurder als een werknemer niets meer van zich heeft laten horen? PDG put uit haar eigen ervaring , maar ook zullen enkele voorbeelden en best practises uit het publiek gehaald en behandeld worden. Het fenomeen Kidnap & Ransom wordt aangehaald en aan de hand van enkele recente voorbeelden wordt de impact van een ontvoering op het individu, zijn omgeving en het bedrijf aangestipt. Dit deel wordt afgesloten met een Q&A sessie.

Het doel van dit middagdeel is om enkele speerpunten uit onze Situational Awareness Training en Kidnap & Ransom workshop naar boven te halen waardoor u  inzicht krijgt in PDG’s unieke aanpak en expertise op alle drie de Travel Management niveaus.

17.00 NETWERK BORREL

18.30 EINDE bijeenkomst.

Practical information

Date: Wednesday 1 July

Time: 14.00 - 18.30

Location: de Eendracht, Abcoude

Address: Hoogstraat 37, 1391 BR Abcoude

Parking: Op locatie

Language: Dutch

Dress code: Business Casual

Fee: € 50,- incl VAT

Registration period: until Tuesday 29 June

Event details

Travel Security & Risk Management Event
From July 01, 2015
Till July 01, 2015
NABC events
Training
Abcoude, Netherlands
maryn.kleingeld@nabc.nl
0703043618